Kotitalousvähennys kannattaa hyödyntää

Kotitalousvähennys on merkittävä etu, joka kannattaa oottaa huomioon. Se tarkoittaa vähennystä maksamiisi veroihin. Tarkat tiedot ja ehdot löydät verottajan sivuilta.

Normaali kotitalousvähennys

Normaalin kotitalousvähennyksen maksimisumma on 2 250 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä. Kotitalousvähennyksen saa ainoastaan työn osuudesta. Työn osuudesta saa vähentää 40%, jos työ on ostettu yritykseltä. Olet oikeutettu maksimivähennyksiin, kun yritykselle maksamassasi laskussa on työn osuutta 5 875 euroa. 

Öljylämmityksestä luopuminen

Öljylämmityksestä luovuttaessa kotitalousvähennyksen maksimisumma on 3 500 euroa. Omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä. Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Työn osuudesta saa vähentää 60%, jos työ on ostettu yritykseltä. Kyseinen muutos koskee vuosia 2022-2027. Muitten remonttitöiden osalta kotitalousvähennys pysyy ennallaan.

Pientalon öljylämmityksen vaihtamiseen voi vaihtoehtoisesti saada myös avustusta. Öljylämmityksestä luopumiseen avustusta voidaan hakea Pirkanmaan ELY-keskuksesta. Energia-avustusta ja korjausavustusta voidaan puolestaan hakea Asumisen rahoitus- ja kehityskeskus ARA:sta.