Maalämpö - Maalämpöpumppu tuottaa puhdasta energiaa hyvästä maasta

Maalämpö on aidosti ympäristöystävällinen lämmitystapa, joka sopii kohteisiin, joissa on vesikiertoinen lattia- tai patterilämmitys. Maalämpöpumppu ottaa talteen auringosta lähtöisin olevan energian kallioperästä, pintamaasta tai vesistöistä, jolloin ilmaisen energian osalta jäävät pois kaikki energian tuotantoon ja käyttöön liittyvät päästöt.

Maalämpö on edullinen vaihtoehto, mikä on kasvattanut sen suosiota. Edullisuuden lisäksi maalämpö on vaivaton ja helppokäyttöinen, sillä maalämpöpumppu vaatii vain vähäisiä huoltotoimia. Poikkeuksellisen korkeasta säästöpotentiaalista johtuen maalämpöjärjestelmä rahoittaa itse itsensä. Maalämpöpumppu maksaa oman investointinsa sillä rahalla, joka aiemmin on mennyt lämmityskuluihin. Tyypillisesti maalämpöjärjestelmä maksaa itsensä takaisin 6 – 10 vuoden sisällä. Tarjoamme kaikkiin lämpöpumppuihin mahdollisuuden joustavaan rahoitukseen.

Maalämpöpumppu voi nostaa talon arvoa enemmän, kuin siihen sijoitetun rahan verran. Näin kiinteistön energialuokitus paranee ja asuinneliöitä vapautuu muuhun käyttöön.

Toimitamme maalämpöjärjestelmät asiakkaillemme avaimet käteen -periaatteella.

Totea itse! Testaa laskurilla mahdollinen säästösi vuodessa.

LASKURI

Omakotitalot

Maalämpö öljylämmitystaloon

Vanhan öljykattilan vaihtaminen nykyaikaiseen maalämpöpumppuun on helppoa ja kannattavaa. Maalämpösaneeraus kestää yleensä vain muutaman päivän, jonka jälkeen voit nauttia edullisesta ja vähäpäästöisestä lämmitysjärjestelmästä. 

Maalämpö sähkölämmitystaloon

Sähköllä lämpiävä vesikiertoinen lämmönjakojärjestelmä voidaan korvata lämpöpumpulla. Usein pelkkä lämmönlähteen vaihto riittää ja lämmönjako saa jäädä ennalleen.

Maalämpö on mahdollinen vaihtoehto myös täysin sähköllä lämpiäviin talouksiin vesikiertoisen lämmönjaon rakentamisen avulla. Tämä pidentää investoinnin takaisinmaksuaikaa muutamalla vuodella. Talon elinkaaressa tämä on kuitenkin varsin lyhyt aika ja siksi näitä tehdäänkin Suomessa merkittäviä määriä vuosittain.

Kiinteistöt ja taloyhtiöt

Maalämpö sopii lähes kaikkiin kiinteistöihin

Maalämpö soveltuu erittäin hyvin myös muutaman huoneiston rivitaloista suurempienkin asuinrakennusten lämmönlähteeksi. Maalämpö ei aseta kiinteistölle mitään kokorajoituksia vaan tavallisesti isoissa kohteissa kytketään tarvittava määrä maalämpöpumppuja rinnakkain. Kerros- ja rivitalojen maalämpö on tullut viime vuosina erittäin suosituksi juuri edullisuutensa sekä ympäristöystävällisyytensä vuoksi.

Maalämpöinvestointi taloyhtiöön toteutetaan tavallisesti siten, että asukkaiden maksamat vastikkeet eivät nouse vaan investointi rahoitetaan puhtaasti maalämpösäästöillä. Tyypilliset maalämpöinvestoinnin takaisinmaksuajat ovat kerros- ja rivitaloissa n. 4-10 vuoden välillä.

Mikä lämpöpumppu on oikea sinulle?

KS-Lämpö on sertifioitu maalämpömestari-liike, joka myy ja asentaa Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa laadukkaat Thermian ja Boschin maalämpöpumput. Lämpöpumppua valittaessa on otettava huomioon monia asioita. Esimerkiksi talotyyppi, sijainti, asukasluku ja lämpimän veden tarve vaikuttavat oikean lämpöpumpun valintaan. Kohteet ovat aina yksilölisiä, joten kokeneena asiantuntijana autamme valinnassa mieluusti.

Ota yhteyttä meihin niin kerromme lisää tai teemme maksuttoman kartoituskäynnin. Kartoituskäynti ei sido sinua mihinkään.  

Ota yhteyttä!