Kiinteistöt ja taloyhtiöt

Maalämpö kannattaa – pakasti tai paistoi. Maalämpö soveltuu erittäin hyvin myös suurempien asuinrakennusten lämmönlähteeksi. Maalämpö ei aseta kiinteistölle mitään kokorajoituksia vaan tavallisesti isoissa kohteissa kytketään tarvittava määrä maalämpöpumppuja rinnakkain. Kerros- ja rivitalojen maalämpö on tullut viime vuosina erittäin suosituksi juuri edullisuutensa sekä ympäristöystävällisyytensä vuoksi. Maalämpöinvestointi taloyhtiöön toteutetaan tavallisesti siten, että asukkaiden maksamat vastikkeet eivät nouse vaan investointi rahoitetaan puhtaasti maalämpösäästöillä. Tyypilliset maalämpöinvestoinnin takaisinmaksuajat ovat kerros- ja rivitaloissa n. 4-10 vuoden välillä.

Tiedämme mistä puhumme. Ja miten säästää rahaa.

Yksikään rakennus ei ole samanlainen. Mitkä tarpeesi ikinä ovatkaan, me ratkaisemme ne ja tarjoamme kokonaisratkaisun, joka täyttää vaatimukset sekä sisäilman paremmassa laadussa että alhaisissa energiakustannuksissa.

Rivi- tai kerrostalo – maalämpö on helppo valinta

Meiltä löydät ratkaisut sekä muutaman huoneiston rivi- tai pienkerrostaloihin että isoihin kerrostaloihin. Tarvittava energia saadaan helposti otettua talteen porareiästä maalämpöpumpulla, jonka rinnalle voidaan kytkeä jokin toinen lämmitysjärjestelmä, esim. öljy, sähkö tai kaukolämpö.

Boschilta lämpöpumppu kerrostaloon, teollisuushalliin tai vaikka kirkkoon

Esittelemme ylpeänä täysin uuden Bosch Compress 7000 LW-kiinteistölämpöpumppumalliston. Mallistomme lämpöpumput soveltuvat rivitalojen, kerrostalojen, teollisuushallien, maatilojen ja erilaisten julkisrakennusten energiatehokkaaseen lämmitykseen. Bosch-konsernilla on lähes 50 vuoden kokemus lämpöpumpuista ja geotermisestä energiasta. Suurin osa kehitystyöstä tapahtuu Ruotsissa, joten ratkaisumme sopivat täysin pohjoismaisiin ilmasto-oloihin.

Pitkälle kehittynyt tekniikka helpottaa arkea

Bosch Compress 7000 LW -mallissa on edistynyt kylmäpiiri, joka mahdollistaa ilman sähkövastusta korkeat menolämpötilat (68 astetta). Tandemkompressori, ruiskutustekniikka ja epäsymmetriset lämmönvaihtimet ovat ominaisuuksia, joista insinöörimme ovat ylpeitä.

Tärkeintä on kuitenkin lopputulos: kiinteistö saa riittävästi lämpöä ja käyttövettä, sinä puolestaan saat pienemmät lämmityskustannukset.

Olemme mukana koko matkan - satojen kohteiden kokemuksella

Suurimman mahdollisen energiansäästön saavuttaminen vaatii kiinteistösi huolellista analysointia. Paras ratkaisu selviää, kun kaikki tarpeet ja edellytykset on otettu huomioon ja tarkat laskelmat tehty. Tästä sinun ei tarvitse huolehtia – se on meidän työtämme. Sinä voit kaikessa rauhassa istua alas ja rentoutua sillä välin, kun me huolehdimme kaikesta alusta loppuun saakka.

 1. Ensimmäinen tapaaminen
  Tapaat yhteyshenkilösi, jonka kanssa käytte yhdessä läpi kiinteistön tekniset ja perustiedot. Tapaamisessa voit myös esittää erityistoiveesi ja tarpeesi.
   
 2. Arviointi
  Arvioimme kerätyn tiedon ja teemme sen pohjalta laskelmat, joita käytetään hyväksi oikean mitoituksen saamiseksi.
   
 3. Lämmönlähteen valinta
  Onko kiinteistöllä erityisvaatimuksia, ja mikä lämmönlähteistä sopii tontille parhaiten? Kallio, maaperä vai vesistö? Vai ehkä ilma?
   
 4. Lämpöpumpun mitoitus
  Arvioinnin tulosten ja lämmönlähteen valinnan jälkeen teemme mitoituslaskelman oikean kokoisen lämpöpumpun varmistamiseksi.
   
 5. Järjestelmäratkaisu lämmitykseen ja käyttöveden tuottamiseen
  Lämpöpumpun mitoitus, lämpimän veden tarve ja lämmitysjärjestelmän suunnittelu – näistä muodostuu täydellinen järjestelmäratkaisu.
   
 6. Asennus ja seuranta

Paikallinen taloyhtiöiden ja kiinteistöjen asiantuntijamme palvee teitä Imatralla, Lappeenrannassa, Kouvolassa ja Kotkassa.